Lediga tjänster

Kreditchef Promentor Finans AB i Stockholm

Vi expanderar och behöver nu förstärka organisationen med en kreditchef.
Promentor Finans är ett expansivt företag med en stark affärs- och kundorienterad kultur.
Promentor Finans tillhandahåller tjänster inom fordringshantering, såsom företagslån, konsumentkrediter, fakturaköp, fakturaservice, och inkasso.
Med våra företagstjänster vill vi hjälpa våra företagskunder till ökad lönsamhet med stabilare tillväxt – Vi möjliggör affärer. Promentor Finans har utvecklat flera olika typer av konsumentkrediter och har dessutom genom samarbeten med olika branscher utvecklat branschspecifika lösningar.
Vi sitter i helt nya och fräscha lokaler på Kungsgatan 12 i Stockholm.
Vi söker nu en kreditchef. Rollen är bred och du kommer, utöver att arbeta operativt med kreditbedömningar, löpande kreditbevakning samt obeståndshantering, även arbeta strategiskt med bolagets kreditpolicy och kreditkultur. Vid sidan av det dagliga arbetet kommer du ansvara för att utveckla rutiner och processer kring kredit- och kravhantering. Rollen och uppdraget omfattar en aktiv dialog med både vår säljorganisation och våra kunder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvara för att vidareutveckla bolagets kreditpolicy, kreditkultur och risk- och obeståndshantering
 • I samarbete med vår säljorganisation arbeta strategiskt för att förbättra vår sälj- och affärsprocess
 • Utveckla och förbättra hanteringen av vår kredithanteringsprocess
 • Löpande sammanställning av rapporter till verksamheten och till myndigheter
 • I samarbete med vår administrativa organisation utveckla kreditbevakningsprocessen
 • Analysera och bestämma kundkrediter via extern upplysning och övrig relevant information samt utarbeta nyckeltal för beslutsstöd.
 • Hantering av säkerheter.
 • Leda föredragningar på Kreditkommitté
 • Löpande kredithantering av utestående fordringar
 • Daglig dialog med såväl säljorganisation som kunder för att maximera kundnytta och optimera kreditexponering
 • Kundmasterdata-ansvarig inom kreditområdet och ansvarig för kontakter med kreditupplysningsföretag

Kvalifikationer
Vi söker dig som arbetar som kreditchef eller har liknande erfarenhet och nu söker nya utmaningar. Du drivs av att göra affären, förbättra och effektivisera. Tidigare erfarenhet från bank och finansbolag är meriterande.

Som person är du självgående och driven i ditt arbete, du har hög integritet och trivs i en öppen affärsdriven företagskultur med högt till tak och vill växa med företaget.

Din ansökan skickar du till: ansokningar@promentor.se

Vid frågor hänvisar vi dig till par.ekstedt@promentorfinans.se eller andreas.bredler@promentorfinans.se

Vi söker Account Managers

Vi på Promentor Finans expanderar och behöver utöka vår försäljningsavdelning. Därför söker vi en driven säljare som är ute efter bra möjligheter att växa och utvecklas inom B2B försäljning.

Vi är ett ungt och expansivt företag som arbetar med tydliga säljmål och kontinuerlig uppföljning, där hög presentation belönas med gemensamma resor och aktiviteter. Vi på Promentor Finans arbetar ständigt för att främja ett trevligt arbetsklimat med motiverade och stolta medarbetare samt hållbara kundrelationer. Med våra tjänster hjälper vi våra kunder till ökad lönsamhet och starkare tillväxt vilket vi gör genom att erbjuda fakturaköp, företagslån & inkasso.

Tjänstebeskrivning

I tjänsten som Account Manager arbetar du i första hand med nykundsbearbetning men även bearbetning av befintliga kunder. Utifrån gemensamt framtagna prospektlistor bearbetar du ditt segment genom att ringa och boka dina egna kundmöten. Du har hand om hela säljledet från prospektering till signerat avtal. Du ansvarar även för att träffa, förvalta och utveckla dina befintliga kundrelationer.

Tjänsten är heltid och vi sitter i fina lokaler på Biblioteksgatan 1.

Personbeskrivning

Vi söker dig som vill göra karriär och har en genuin passion för att skapa affärer. Är du en person som vill vara med och påverka och vara delaktig i vår fortsatta utveckling så passar du bra i vårt team. Vi ser gärna att du har följande egenskaper:

 • Du är analytisk och har en god ekonomisk förståelse där vidareutbildning inom ekonomi är meriterande.
 • Du gillar att arbeta i högt tempo och är orädd för nya situationer.
 • Du drivs av att träffa nya människor och skapa långsiktiga relationer.
 • Du är mogen i ditt sätt och är allmänbildad.
 • Du förmedlar information och kommunicerar på ett pedagogiskt och strukturerat sätt.
 • Det är en fördel om Du är van att boka möten via telefon.

Goda kunskaper i tal och skrift samt i Office paketet ser vi som en självklarhet. Körkort är ett krav för denna tjänst då Du har förmånen att använda företagets poolbilar.

Anser du detta stämma in på din profil, skicka in din ansökan redan idag, då vi arbetar med löpande urval.

Skicka din ansökan redan idag till: ansokningar@promentor.se Vid frågor hänvisar vi dig till Hjalmar Sigurdarson eller Henric Löw.

 

Vi söker en Kredithandläggare

Promentor expanderar och vi behöver utöka vår administrativa avdelning för konsumentkredit med en kredithandläggare. Promentor Finans är ett ungt och spännande företag med kompetenta och erfarna medarbetare. Vi söker dig som är i början av din karriär och som är intresserad av service och administration. Du är noggrann, engagerad och prestigelös som gärna kommer med förslag, ser lösningar istället för hinder och precis som dina kollegor bidrar med många skratt. Du kommer att ingå i vårt administrativa team och rapportera till vår Admin.chef. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av sådant som:

 • ta kreditbeslut med hjälp av kreditupplysningar
 • registrera kreditansökningar
 • direktkontakt med kunder
 • Hantering av inkommande post och mail
 • handlägga kravärenden

Du har lägst gymnasiekompetens med ekonomisk inriktning och tidigare erfarenhet av att jobbat med kundtjänst/callcenter. Tidigare erfarenhet av inkassohandläggning är meriterande men inte ett krav. Goda kunskaper i tal och skrift samt i Office paketet ser vi som en självklarhet.

Är du den vi söker, skicka in din ansökan redan idag då vi arbetar med löpande urval.

Din ansökan skickar du till: ansokningar@promentorfinans.se.

Vi vill träffa dig! Boka ett möte med oss idag.

Boka nu »